Der stilles stadig større krav til komfort og et behageligt indeklima i vores hverdag. Der findes mange forskellige løsninger, som er med til at skabe en behagelig temperatur, filtrere støv og partikler, samt nedkøling eller opvarming af erstatningsluft for ventilation. LMT Køling har igennem årene leveret mange løsninger for at opnå bedre komfort og indeklima på arbejdspladsen  og i hjemmet. Vi kan tilbyde energi-rigtige løsninger med den nyeste teknologi til fornuftige priser. Nedenfor er skitseret en række af forskellige alternativer.

Inverter klima anlæg og varmepumper

Inverter split systemer med én indedel for én udedel findes i et utal af modeller. Teknologien indenfor dette område har igennem de seneste år forbedret sig væsentligt med hensyn til energiforbrug, komfort og fleksibilitet i drift. Det betyder, at klimaanlæg i dag er reversible inverter anlæg med kapacitetsregulerende ydelse. Det bevirker, at anlægget hurtigt opnår den ønskede temperatur i rummet, støj og trækgener er væsentligt forbedret, og alle anlæg i dag både fungerer, som en varmepumpe og et klimaanlæg. Vi har udvalgt nogle forskellige producenter, som vi mener er af høj kvalitet til en fornuftig pris.

Multi split systemer

Når der er behov for køling, og evt. varme i flere rum eller områder, kan man med fordel vælge et multi-split system til at forbedre indeklimaet. Det er systemer, hvor man kan koble flere indedele på en udedel. Der er mange kombinationsmuligheder, hvor man kan vælge forskellige typer af indedele afhængigt af hvad man opnår mest komfort ved, og udfra hvad de fysiske rammer tillader. Seriel multi-split systemer går fra 2-5 indedele pr. udedel, Variable Flow Systemer (VRV; DVM) kan have op til 8-9 indedele, og vælger man et traditionelt vandkøleanlæg med fancoils (indedele) kan systemet rumme endnu flere indedele. Vi hjælper med at rådgive og tilbyde den rigtige løsning ud fra behov, de fysiske rammer, og budget.

Køling og/eller varme for ventilation

Hvis man har et ventilationsanlæg kan man vælge at integrere et klimaanlæg/varmepumpe med tilhørende køleflade. Dette kan både monteres centralt for hele anlæggets drift eller decentralt, hvis man kun ønsker delvis køling/varme. De nye inverter anlæg leveres med styretavle og er en økonomisk fornuftig løsning. Det er simpelt at installere, og anlægget er intelligent, hvilket giver en række fordele i forhold til tidligere. Man kan eksempelvis også anvende det til at opvarme luften om vinteren, hvis indblæsningstemperaturen er for lav. Det er et kapacitetsregulerende anlæg, så energiforbruget bliver ikke højere end det aktuelle behov.